סרט תדמית

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מרכז רפואי וטרינרי

שעות קבלה:
ימי ראשון - רביעי: 09:00-19:00
ימי חמישי,שישי, שבת: 24 שעות

כתובת: 
רח’ חנקין 40 (בניין קדמת חן), חיפה
טל': 04-8242669

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מפת הגעה
כתובת: רח' חנקין 40 (בניין קדמת חן), חיפה
מגרש חניה צמוד ובחינם לנוחיות הלקוחות

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מאמרים טיפול בחיות

נגיף פרוו – הכירו את קטני ומחלת הפרוו (וירוס הפרוו – parvo virus)

נגיף פרוו - קטני

"קטני" והנגיעות בוירוס הפרוו – parvo virus

 

נגיף פרוו, תכירו את "קטני". הוא גור כבן 3 חודשים מגזע מעורב שנמצא משוטט בירושלים על ידי אחת מלקוחותינו הנאמנים. הלקוחה החליטה לאמץ את קטני לביתה.
ביממה שלאחר אימוצו החל הכלב לשלשל שלשול מימי, דמי בריח חריף, תאבונו החל לסגת והוא הפך להיות חסר חיוניות ועייף מאד.
בהגעתו למרפאה הגור נראה חלש מאד, מיובש, חסר תאבון וחיוניות וכן נראה שמשלשל באופן קבוע שלשול מימי דמי.
בדיקות הדם שנעשו לקטני הראו כי הכלב סובל מדיכוי של מערכת החיסון, אנמיה והבדיקה הספציפית לצואה הוכיחה כי מדובר בנגיעות וראלית של וירוס הפרוו (Parvo Virus).
הוחלט לאשפז את הכלב ולתת לו טיפול תומך אגרסיבי בנוזלים תוך ורידיים, תחליפי חלבון תוך ורידיים, אנטיביוטיקות רחבות טווח וכן חומרים תומכים במערכת העיכול העליונה.
קטני הגיב מיידת לטיפול ובאופן מעורר תדהמה התאושש מהר, הרבה מעבר למצופה. השלשול פסק לאחר כיממה והגור החל לאכול מזון יבש בתאבון רב. לבדיקות הדם לקח יומיים נוספים להראות התאוששות וכאשר קטני היה חזק מספיק, לאחר 3 ימים אשפוז, הוא שוחרר לביתו להמשך מעקב וטיפול בעליו החדשים.

 

מחלת הפרוו - קטני

 

מהו וירוס הפרוו ואיך נדבקים בו?

 


וירוס הפרוו הוא וירוס הגורם למחלה קשה הפוגעת בעיקר בגורים ובכלבים בוגרים שאינם מחוסנים. הוא פולשני והרסני בעיקר לתאים במעיים, אך גם במוח העצם וקשרי הלימפה. לוירוס יכולת לדכא את מערכת החיסון שאמונה על הלוחמה בזיהומים ובכך מגביר הווירוס את הרגישות של הגוף ומחליש אותו עד כדי הגעה למצב של שוק ומוות. אחד מסימני ההיכר של המחלה הינם השלשולים הדמיים התכופים העלולים לגרום לסיבוך הנקרא השתפלות מעיים, המחייב התערבות ניתוחית.

קבוצת הסיכון הגדולה להידבקות בווירוס, כאמור, הם גורים שטרם חוסנו או שעדיין לא סיימו את סדרת החיסונים הראשונה שלהם. כלבים לא מחוסנים מכל הגילאים עלולים להידבק במחלה אולם גורים וכלבים צעירים פגיעים ביותר למחלה ולרב התסמינים שלהם קשים יותר. מכלאות המקיימות תנאים הגייניים לקויים או שכמות הכלבים בה גדולה מידי עלולות להעלות את הסיכויים והסיכון להידבקות.
חשוב להדגיש שמדובר במחלה קשה ומסכנת חיים המחייבת טיפול אגרסיבי. הוירוס מופרש בהפרשות כלב נגוע כגון צואה, רוק וקיא והוא מאד עמיד לתנאי הסביבה עד כי יכול להישאר חיוני בסביבה קשה במשך חודשים ואף שנים. הווירוס אינו מדבק לחתולים או לבני אדם.

חשוב לדעת כי קיים חיסון למחלת הפרוו, והוא ניתן לגורים במסגרת סדרת חיסוני המשושה הראשונה שלהם או חיסון ספציפי במידה והגור מאד צעיר. כלבים בוגרים מחוסנים כנגד המחלה מדי שנה, במסגרת חיסון דחף המשושה השנתי.

 

איזה סמנים יראה כלב חולה?

 

הסימנים הקליניים יחלו כשבועיים לאחר ההדבקה יכללו לרוב את הסימפטומים הבאים:
אפאטיה, אבדן תאבון, בחילה והקאות, שלשול דמי בריח חריף ואופייני, התייבשות, חום, עייפות וחולשה מוגזמת.

 

אז מה יעשה הוטרינר?

 

לאחר בדיקה פיזיקלית מקיפה ולקיחת היסטוריה רפואית יילקחו דגימות דם וצואה למעבדה. ברוב המקרים יראו בדיקות הדם הכלליות ערכים המתאימים לדיכוי מערכת החיסון, התייבשות ועליה במגוון רחב של פרמטרים התלויים במערכת הנפגעת (עיכול, חיסון, כליות וכו').

 

ויש מה לעשות במידה והכלב נדבק וחולה בפרוו?

 

הטיפול ניתן לכלב החולה בבידוד מוחלטת היות ומחלת הפרוו מאד מדבקת לכלבים אחרים. הכלב יאושפז ויינתנו לו טיפולים שלרוב יכללו נוזלים תוך ורידיים, מחליפי חלבון טבעי/סינתטי (כנגד אובדן חלבון בשלשול החריף), אנטיביוטיקות רחבות טווח, חומרים שתפקידם לתמוך במערכת העיכול העליונה כגון מורידי חומציות ונוגדי בחילה והקאות. בנוסף יטפל הווטרינר גם בסימפטומים אחרים אשר יאבחן במסגרת תהליך האבחון המקדים ובמהלך הניטור באשפוז.
אנו לא ממליצים על ניסיונות לטפל בכלב בבית. לרוב הטיפול נדון לכישלון, מייאש, אינטנסיבי לחסרי ניסיון ותוצאותיו עלולות לגרוע מסיכוי ההחלמה.

 

מניעה נוספת?

 

מעבר לחיסוני הגורים והדחף השנתי של המשושה נסו להרחיק את כלבכם מצואה של כלבים אחרים ומכלבים שפרוטוקול החיסונים שלהם לא ברור. כאשר מדובר בגור ובייחוד שטרם סיים את חיסוניו ההמלצות הללו מקבלות משנה חשיבות.

חושדים שלכלב שלכם יש פרוו ? מרפאה וטרינרית מוריה תדאג לכם צרו קשר עכשיו !

לקריאה נוספת אודות נגיף הפרוו – כנסו לכאן

פתוח ומאויש ע"י וטרינר 24/7
052-978-7882