סרט תדמית

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מרכז רפואי וטרינרי

שעות קבלה:
ימי ראשון - רביעי: 09:00-19:00
ימי חמישי,שישי, שבת: 24 שעות

כתובת: 
רח’ חנקין 40 (בניין קדמת חן), חיפה
טל': 04-8242669

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מפת הגעה
כתובת: רח' חנקין 40 (בניין קדמת חן), חיפה
מגרש חניה צמוד ובחינם לנוחיות הלקוחות

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

החתול החסום- מהו? ולמה זה קורה?

אם חתולכם נכנס פעמים רבות לארגז הצרכים, מיילל בעת ניסיון עשיית צרכים, נותן שתן אדמדם, בכמות קטנה או מחוץ לארגז, או מבלה זמן רב בליקוק אזור האחוריים, יתכן והוא סובל ממחלת דרכי שתן תחתונות (FLUTD). במקרים רבים מצב זה יכול להתדרדר במהירות לחסימה וללא טיפול יתכן מוות תוך 24-48 שעות מהחסימה, לכן חשוב להגיע במהירות למרפאה וטרינרית!

אם חתולכם נכנס פעמים רבות לארגז הצרכים, מיילל בעת ניסיון עשיית צרכים, נותן שתן אדמדם, בכמות קטנה או מחוץ לארגז, או מבלה זמן רב בליקוק אזור האחוריים, יתכן והוא סובל ממחלת דרכי שתן תחתונות (FLUTD). במקרים רבים מצב זה יכול להתדרדר במהירות לחסימה חלקית או מוחלטת של צינור השופכה המוליך את השתן החוצה משלפוחית השתן.

במקרה של חסימת צינור השופכה תהיה החמרה מהירה בסימנים הקליניים, הכוללים: חוסר תיאבון, הקאות, חולשה משמעותית, חוסר השתנה והתדרדרות לכדי מצב של שוק. לכן כאשר ישנו חשד לחסימת שתן יש לפנות באופן מיידי לבדיקה ע"י רופא וטרינר באזור מגוריכם (=וטרינר בחיפה) או מרפאה וטרינרית באזור מגוריכם (=מרפאה וטרינרית בחיפה).

חתולים זכרים סובלים פי 2 מחסימות שתן בהשוואה לנקבות, זאת בשל צינור שופכה צר וארוך יותר. המצב נראה בעיקר בחתולים בגיל ביניים, הסובלים מעודף משקל וחוסר פעילות גופנית, אשר משתמשים בארגז לעשיית צרכים, כמעט ואינם יוצאים החוצה וניזונים ממזון יבש. בנוסף יש עליה במקרי חסימה בסתיו ובכניסה לחורף אז יש ירידה בכמות השתייה הנצרכת על ידי החתולים, כמות השתן הנוצרת יורדת והדרך לחסימה- קצרה.

בכמחצית המקרים לא נמצא גורם ראשוני למחלה, גורמים נוספים כוללים אבנים או זיהום בדרכי השתן, אשר שכיחים בגילאים מבוגרים יותר. חסימת דרכי השתן יכולה להיות ע"י תלכיד (פלאק) של תאים וריר (מוקוס) המצויים במערכת השתן, או ע"י אבן חוסמת.

כאשר צינור השופכה חסום, הכליות לא יכולות לסלק בשתן את הרעלים המצטברים ולאזן את רמות המלחים בדם. ללא טיפול יתכן מוות תוך 24-48 שעות מהחסימה בשל השפעת חוסר איזון המלחים על הלב. טיפול מאוחר מדי עלול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בכליות.

בהגעה למרפאה האבחנה מתבססת על ההיסטוריה והסימנים הקליניים. הטיפול הוא חרומי וכולל פתיחה של חסימת השתן, הכנסת קטטר לשלפוחית השתן ושטיפות של צינור השופכה והשלפוחית, טיפול אגרסיבי בנוזלים דרך הוריד ואיזון רמות המלחים בדם. הקטטר שתן מושאר בתוך השלפוחית לרוב לפחות 48 שעות, כתלות בחומרת המצב. לאחר הוצאת הקטטר יש צורך להשאיר את החתול באשפוז להשגחה בכדי לוודא שהוא מצליח להעביר שתן ולא נחסם שנית.

סיכוייהם של חתולים עם חסמה בדרכי השתן הינם טובים לרוב, זאת במידה והטיפול הוא מהיר. חשוב לזכור שחתול שכבר נחסם בעבר מצוי בסיכון גבוה יותר לחסימות שתן חוזרות. הטיפול המניעתי המוכח היחיד הינו הורדת ריכוזיות השתן, זאת ע"י הגברת צריכת מים– אספקת מים טריים זמינים, הוספת כלי מים נוספים, שימוש במזרקות ייעודיות ושינוי הזנה למזון רטוב. לחתולים אשר סבלו מחסימות כתוצאה מדלקות או מהתגבשות גבישים בשתן מזון רפואי אמור לצמצם את התופעה ואת החזרתיות שלה.

פתוח ומאויש ע"י וטרינר 24/7
052-978-7882