סרט תדמית

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מרכז רפואי וטרינרי

שעות קבלה:
ימי ראשון - רביעי: 09:00-19:00
ימי חמישי,שישי, שבת: 24 שעות

כתובת: 
רח’ חנקין 40 (בניין קדמת חן), חיפה
טל': 04-8242669

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

מפת הגעה
כתובת: רח' חנקין 40 (בניין קדמת חן), חיפה
מגרש חניה צמוד ובחינם לנוחיות הלקוחות

כל הזכויות שמורות למוריה מרכז רפואי וטרינרי לחיות מחמד 

עקבו אחרינו:

דואר אלקטרוני:
reception@moriahvc.co.il

טלפון: 04-8242669

כלבים

איך תדעו שהכלב שלכם חולה? 10 סימני תחלואה בכלבים

כיוון שאתם מכירים את בעלי החיים שלכם בצורה הטובה ביותר אתם תהיו הראשונים שתבחינו בהתנהגות חריגה ולכן ריכזנו עבורכם רשימה של תסמינים מהם אסור להתעלם וכאשר מופיעים יש לפנות אל הוטרינר בהקדם!

איך תדעו שהכלב שלכם חולה?

 

אנחנו מאמינים כי אתם בעלי הכלבים מכירים את בעל החיים שלכם הכי טוב ולכן כאשר התנהגותם חורגת מהרגיל תהיו אתם הראשונים שתשימו לב לכך. ריכזנו ותמצתנו עבורכם, רשימה של תסמינים מהם אסור להתעלם וכאשר מופיעים יש לפנות אל הוטרינר בהקדם.

1. מתן שתן ושתיה מרובים ובעיות במתן שתן– סימנים אלו יכולים במקרים רבים להצביע על מגוון רחב של מחלות, בין היתר בעיות התנהגות, אי ספיקת כליות, סכרת, בעיות בבלוטת התריס, דלקת בדרכי השתן ועוד. אם נדמה לך שהכלב שלך שותה או עושה שתן באופן מופרז, הבא אותו לבדיקה אצל הוטרינר.

הופעת סימנים כמו ניסיונות חוזרים לתת שתן, אי נעימות במתן שתן, והופעת דם בשתן יכולים לנבוע ממגוון רב של גורמים. החל בדלקת בדרכי שתן וכלה בחסימת שתן שללא טיפול יכולה להוביל בסופו של דבר גם למוות. לכן, אם מופיעים סימנים כאלה מומלץ ליצור קשר עם הוטרינר.

2. איבוד תיאבון או הפסקת אכילה– איבוד תיאבון אצל הכלב שלנו יכול לנבוע מסיבות רבות ומגוונות ובדרך ככל הוא בין הסימנים הראשונים שיופיעו במצב של מחלה.

איבוד התיאבון וחוסר האכילה כשלעצמם (אם הם נמשכים מעל ל-24 שעות) עלולים לפגוע ולהשפיע על מצבו הבריאותי של הכלב ללא קשר לסיבה הראשונית שגרמה להם. במצב כזה מומלץ לאבחן מהי הסיבה ולטפל בה במהרה על מנת לקצר את הזמן בו הכלב אינו אוכל ובמקביל לספק לכלב טיפול תומך.

3. אפאטיה, תשישות או חולשה- מתבטאת באדישות, תגובה ירודה לגירויים מהנורמלי (קריאה בשמו, רעשים, ריחות, מגע). אם האפאטיות נמשכת מעבר ליממה אין להתעלם מכך גם אם אין סימן אחר בנוסף.

4. שלשולים/הקאות- גם במקרה הזה הסימנים הללו יכולים לנבוע ממגוון רחב של מחלות או מצבים רפואיים הקשורים למערכת העיכול או מערכות אחרות המשפעות על מערכת העיכול.

אם מדובר בשלשול דמי או שחור הדבר יכול לרמז על דימום למערכת העיכול בחלקיה השונים. הקאות דמיות גם הן יכולות לרמז על דימום למערכת העיכול, בעיקר מערכת העיכול העליונה (קיבה). בכל מקרה של הופעת הקאות או שלשול יש לפנות אל הוטרינר.

 5. הקאות לא פרודוקטיביות– ניסיונות הקאה תכופים ללא הצלחה וללא יציאת תוכן יכולים להעיד על מצב של היפוך קיבה (GDV). מצב זה הינו מצב חירומי מסכן חיים הדורש פניה מיידית לוטרינר.

6. התמוטטות או התעלפות– מצב שבו הכלב אינו מסוגל לעמוד על רגליו, בחלק מהמקרים הכלב חוזר לעצמו במהרה ובמקרים אחרים לוקח לו זמן מה להתאושש. כל מקרה של התמוטטות או חולשה הוא סיבה טובה לפנות לוטרינר מיידית.

7. הופעת עווית- עווית הינה שם כללי להופעה מגוונת של סימנים עצביים. בשפת ה"עם" היא מכונה אפילפסיה (למרות שגם אפילפסיה הינה סוג של עווית, אך לא כל עווית הינה אפילפסיה).

העווית יכולה להיות קלה ולהתבטא למשל בתנועות של חלק מהפנים ("תיקים") ויכולה להיות קשה יותר ולהתבטא בהתמוטטות של הכלב כולל תנועות רגלים לא רצוניות, אי שליטה בסוגרים (בריחת צואה ושתן), חוסר תגובה לבעלים ועוד. העווית יכולה להמשך משניות ועד דקות ארוכות, במקרים אלה בדרך כלל לוקח זמן לכלב להתאושש ולחזור לעצמו.

עוויתות בדרך כלל נובעות מעירור יתר במערכת העצבים כאשר הגורמים לכך יכולים להיות סיסטמיים או ממוקדים למערכת העצבים. קיימות עוויתות מסכנות חיים. בכל מקרה יש ליצור קשר עם הוטרינר מיידית.

8. קשיי נשימה – יש להבדיל מתהליך של הלחתה (כלב רגוע ושמח נושם בפה פתוח עם לשון בחוץ) לבין מצוקה נשימתית (כלב שנושם עם הבטן, עומד חסר שקט עם רגליים קדמיות מפושקות, ירידה בתגובה לבעלים, כחלון או חיוורון ריריות). מצוקה נשימתית יכולה לנבוע מבעיה בדרכי נשימה עליונות (חללי האף/ הלוע וקנה הנשימה), בעיות בדרכי נשימה תחתונות (הסימפונות ורקמת הריאה), בעיות בבית החזה (כשל לב, הצטברות נוזל או אוויר חופשי בבית חזה) וכן גורמים כגון אנמיה חמורה , טראומת ראש ועוד. מצוקה נשימתית מהווה מקרה חירום בו כל דקה עלולה להיות מכרעת לגבי גורלו של בע"ח.

9. התנהגות חריגה- התנהגות שונה מהרגיל של הכלב לדוגמא, הסתגרות, רתיעה ממגע, תוקפנות יתר, חוסר מנוחה ועוד יכולים לנבוע ממצב של חולי ולכן, גם אם אין סימנים נוספים מלבד ההתנהגות מומלץ ליצור קשר עם הוטרינר על מנת לוודא שלא עומד מאחורי זה גורם בריאותי כלשהו.

10. אם יש ספק אין ספק- זכרו, אין אנו כעוד וטרינר בחיפה, אנו עומדים הכן לעזור לחיית המחמד שלכם ולכם לעמוד ולעבור בכל מצב חירומי או רפואי קיים או מתפתח בעזרת צוות רופאים וטכנאים מיומן במרפאה הוטרינרית הגדולה והמאובזרת בחיפה בכלל ובצפון בפרט. לפיכך, בכל ספק אל תהססו וצרו קשר מיידית עם המרפאה בטלפון 04-8242669. מחוץ לשעות הקבלה עומד לרשותכם מענה אנושי של רופא 24 שעות ביממה בטלפון 052-6542211. במקרה הצורך נוכל להתחיל את הטיפול בכל שעה ובכל תנאי.

אנו מאחלים לכולכם בריאות שלמה,

דר' תדהר קליין וצוות מרכז "מוריה"

 

פתוח ומאויש ע"י וטרינר 24/7
052-978-7882